Contentful käytössä

Otin tänään käyttöön Contentfulin blogini sisällön hallinnassa. Sisällöt olivat aiemmin markdown-tiedostoina Git-versiohallinnassa. Markdown-tiedostot on melko vaivatonta ladata Contentfuliin pienellä Python-skriptillä. Julkaiseminen onnistuu vastaavalla skriptillä, joka hakee sisällöt Contentfulista ja luo samanlaiset markdown-tiedostot julkaisua varten.

Julkaisuprosessi on nyt: Contentful ⇒ Markdown ⇒ Phenomic ⇒ Amazon S3 ⇒ CloudFront

Contentful on vaihdellut ajan mittaan ilmaisen käytön rajoituksiaan, joten nähtäväksi jää, sopiiko se jatkossakin henkilökohtaiseen käyttöön. Tällä hetkellä ilmaiseksi voi luoda kolme erillistä sivustoa, joissa kussakin voi olla 10.000 artikkelia. Contentfullin sisältömalli on toimiva ja yksinkertainen, ja sopii hyvin yhteen markdown-sisällön kanssa, joten tarvittaessa ei ole suuri ongelma siirtää sisältöjä sieltä jonnekin muualle.