Ensikokemuksia iPadista

Kylläpä tämä painaa paljon! 680g on yli tuplasti sen mihin on tottunut 290g Kindleä käsissä pitäessään. En ole siis mitenkään vakuuttunut, että iPad olisi välittömästi jonkinlainen Kindlentappaja sähköisen lukemisen saralla.

Visuaalisesti ja toimivuudeltaan iPad on tietysti mahtava, kuten odotettiinkin. iPhoneen tottuneelle se ei ehkä kuitenkaan ole niin mullistava. Itse kiinnitin ensimmäisenä huomiota isoon virtuaalinäppäimistöön, joka mahdollistaa nyt ihan oikeasti kymmensormijärjestelmällä näppäilyn. Kirjoitan tätäkin olohuoneen nojatuolissa iPad sylissä. Asetuksista tosin puuttuu vielä suomenkielinen layout, jolla saisi myös ääkköset esiin.

App Store ei vielä toimi Suomessa, mutta ilmaisia sovelluksia voi silti ladata iTunesin kautta ja synkronoida sitten iPadiin. Oletuksena iTunes näytti tarjoavan synkronointia myös niille iPhone-sovelluksille, jotka jo tukevat natiivisti iPadia. Vanhemmat sovelluksethan näkyvät vähän kökösti 1x/2x-skaalattuina.

Kotimatkalla tuli myös testailtua iPadia raitiovaunussa. Se toimii ihan kivasti webbisurffailuun niin kauan, kun HKL:n Wi-Fi pysyy pystyssä. Auringonpaistekaan ei varsinaisesti estänyt käyttöä. Eniten häiritsi se, että Google Readerin artikkelilistan skrollaus ei toimi desktop-tilassa, joten pitää käyttää mobiilitilaa. Se taas ei hyödynnä iPadin näyttöä kunnolla.

Kokeilin myös iPadin akun lataamista eri keinoin. Laitteen mukana tulee 10W-USB-laturi, johon on helppo vaihtaa eurooppaliitin iPhonen laturista. Lataus toimii myös 1,5v vanhassa MacBookissa, mutta 4v vanhassa iMacissa ei riittänyt puhtia. Myöskään mitkään kokeilemani PC:t eivät tarjonneet riittävästi tehoa - ei edes tänä vuonna ostettu, itse koottu i5-pelikone. USB-synkkaus toki toimii kaikissa.

[Update: Lataus toimii heikoissakin USB-porteissa, jos iPadin näytön sammuttaa.]