Leikin hieman python-webkit2png:llä ja tein kotisivujeni Shared Links -osioon esikatselun. Niistä linkeistä, joille esikatselukuva on generoitu, pitäisi kyseisen kuvan tulla näkyviin, kun vie hiiren linkin päälle.

Python-webkit2png käyttää Qt-kirjastoa ja WebKit-moottoria esikatselukuvan renderöintiin. Omat asetukseni generoivat kuvia 800x600 pikselin kokoisella virtuaaliselaimella, jossa ei ole Flashia eikä JavaScriptiä. Sen jälkeen kuvat pienennetään kokoon 400x300, mikä tekee niistä tällä hetkellä hieman kökön näköisiä.

Djangossa tämä operaatio ajetaan cronissa management commandina. Se käy läpi ne linkit, joilla ei vielä ole esikatselukuvaa, ja tallentaa uudet kuvat kunkin linkin ImageField-kenttään. Joillekin linkeille tämä epäonnistuu, koska asetin renderöinnin maksimiajaksi 60 sekuntia, ja maailmalta löytyy edelleen kovin raskaita saitteja, jotka eivät siinä ajassa kerkeä latautua kokonaan.