Google Lively kokeilussa

Kokeilin huvikseni tehdä oman Google Lively -huoneen. Idea on mielenkiintoinen. Huone rakennetaan Lively-työkalulla (joka toimii toistaiseksi vain Windowsissa - eikä edes virtuaalikoneessa), ja sitten sen voi upottaa omaan kotisivuun tai minne vaan HTML:n sekaan. Jos sivua selailee koneella, johon Lively on asennettu, niin huoneeseen voi sukeltaa sisään. Muuten näkee vain thumbnailin.

Rakentelu on samalla tavalla tarkoituksettoman mukaansatempaavaa kuin Second Lifessä. Erona on lähinnä lapsenomaisempi ulkoasu ja käyttöliittymä. Second Lifessä 3D-objekteja voi säätää ja liikutella matemaattisella tarkkuudella ja avatarit ovat realistisen tuntuisia. Lively taas on sarjakuvamaisempi ja objekteja vedellään suurin piirtein sinne tänne. "Shellit" eli huonepohjat tuntuvat välillä vähän ahtailta eikä kamera tahdo mahtua niiden sisään.

Suurin ero on tietysti siinä, että Livelyn huoneet ovat irrallisia saarekkeita. Second Lifessä avatarit voivat liikkua ympäri maailmassa, mikä tekee siitä omasta mielestäni paljon mielenkiintoisemman. Toisaalta Second Lifen linkitys webiin ja sosiaalisiin verkkoihin on jäänyt aika alkeelliseksi.