Täytyy myöntää olevani sen verran paranoidi, että epäröin linkata suoraan Fitna-videoon. Onneksi TechCrunch teki sen jo.

Itse video on melko järkyttävä, mutta kannattaahan se katsoa, jos aikoo aiheesta keskustella. Itse koen sen kuitenkin kuvaavan islamin äärielementtejä, enkä edelleenkään miellä maailman kaikkia 1,3 miljardia muslimia terroristeiksi tai naisia kivittäviksi psykopaateiksi.

Itse asiassa kun katson muslimijohtajien hulluilta kuulostavia puheita, niin mieleen tulee väistämättä USA:n presidenttien puheet. Ne ovat toki paljon siistimpiä ja verhottu demokratian taakse, mutta aiheutettu tuho ja kärsimys USA:n "demokratiaa puolustavissa sodissa" on silti moninkertainen.

Koraanin sotaa ja väkivaltaa lietsovia lainauksia en myöskään osaa pitää kovin ihmeellisinä, koska raamattukin on täynnä vastaavia lausuntoja. Kyse on vain siitä, miten fundamentaalisesti itse kukin haluaa kyseisiä kirjoja tulkita.

Loppujen lopuksi taitaa olla niin, ettei tuo video vaikuttanut maailmankuvaani oikeastaan mitenkään. Kivittämiset, häpeämurhat ja terrorismi jatkuvat kuten ennenkin, mutta ne ovat edelleen mielestäni kulttuuriin ja politiikkaan liittyviä ongelmia, eivät niinkään uskontoa.